Salad: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
(→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
[[Gambar:Salad_platter02.jpg|thumb|250 px|Salad Platter]]
 
'''Salad''' inggih punika [[istilah]] kanggé jinising [[panganan]] ingkang awujud potongan bahan panganan ingkang siyap dipundhahar. Salad punika padatanipun kadhapuk saking [[janganan]] utawi [[sayuran]] mentah utawi kathah ingkang mastani [[lalapan]] saha saged ugi saking manéka warni jinis [[woh-wohan]]. Penyajian salad punika gadhah variasi, wonten salad kanggé hidangan pambuka, kanggé ngampingi [[panganan]] utami lan kanggé hidangan panutup. Salad punika saged dipundhahar kanthi kahanankaanan adhem (dipunlebetaken [[kulkas]] rumiyin) lan saged ugi saged dipundhahar kanthi kahanankaanan ''temperatur ruang''. Kajawi punika salad punika saged ugi kanggé isi [[roti]] [[sandwich]]. Padatanipun salad punika wonten paling sakedhik satunggal [[janganan]] ingkang taksih mentah utawi [[lalapan]] lan [[woh-wohan]] <ref name="internet1">[javaartwork.com/storage/modul.docx], Salad (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).</ref>. Salad punika asring dipundhahar kaliyan [[saus]] ''(dressing)'' tartamtu. Salad punika sajatosipun namung ''versi Barat''ipun jinis dedhaharan wonten ing [[Indonésia]] kados ta [[gado-gado]], [[lotèk]], [[karédok]], utawi [[pecel]].
 
Asaling [[tembung]] salad punika saking [[Perancis]] ''salade'' ingkang ateges ''sami'', saking [[Latin]] ''salata'' ingkang ateges ''asin'' saking ''sat (salt)'' utawi [[uyah]]. Wonten ing [[Basa Inggris]] [[tembung]] ingkang kapisan medal minangka salad inggih punika ''salad'' utawi ''sallet'' nalika [[abad]] kaping 14.
352.737

besutan