Cahya: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Pambiasan cahya: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan, Kahanan → Kaanan
(ganti isi, replaced: sing → kang (19))
(→‎Pambiasan cahya: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan, Kahanan → Kaanan)
 
== Pambiasan cahya ==
Cahya dibiasaké yèn mrambat miring ngliwati medium kang béda kaya ta saka udara menyang [[kaca]] banjur ngliwati [[banyu]]. KahananKaanan iki karan pambiasan cahya. Bab iki amarga cahya mrambat luwih rikat ing medium kang kurang padhet. Nanging cahya kang teka kanthi sudhut teka 90 derajat, (tegak lurus) ngliwati medium kang béda-béda ora dibiasaké. Conto sadina-dina bab pambiasan ya iku sedhotan kang katon béngkong lan luwih gedhé sajeroning banyu, utawa dhasar kolam kang katon luwih cethèk saka kahanankaanan sakbeneré.
 
== Pantulan cahya gumantung marang jinis lumah ==
352.737

besutan