Vatikan: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Pulitik: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(Update from Wikipedia (en))
(→‎Pulitik: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
Istilah [[Takhta Suci]] ngrujuk marang otoritas, yurisdiksi lan kadhaulatan Paus lan para penaséhaté sajeroning mimpin gréja [[Katholik|Katulik Roma]]. Takhta Suci nduwé hak kang padha karo [[nagara]] mawa dhaulat.
 
Minangka nagara mawa dhaulat, Vatikan uga nduwé hak kanggo ngirim lan nrima [[diplomat]]. Para diplomat iki mbutuhaké [[Kedutaan Besar]] kang kudu manggon ing kutha [[Roma]] awit ora ana panggonan ing Vatikan. Mulané ana kahanankaanan kang paradoksal, ya iku Italia nduwé perwakilan ing wewengkoné dhéwé. <!--[[Indonésia]] juga memiliki perwakilan di Takhta Suci.
 
Vatikan uga merupakan salah satu dari sedikit nagara berdaulat yang mempertahankan pengakuan diplomatik atas [[Republik China]] di [[Taiwan]]-->.
352.737

besutan