Energi kinetis: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (3)
(→‎Benda bertranslasi: éjaan, replaced: satuan → ékan (3))
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (3))
 
'''Energi kinetis''' utawi '''ènergi gerak''' (ugi dipunsebat '''ènergi kinetik''') inggih punika [[ènergi]] ingkang dipungadahi déning benda amergi [[gerak]]nipun.
Energi kinetik inggih punika suatu benda ènergi timbul saking sebuah amargi obahan.<ref>http://id.shvoong.com/exact-sciences/mathematics/2286696-pengertian-energi-kinetis/#ixzz2JhlAgCy7</ref>
Energi kinetis sebuah benda dipundefinisiken dados ''[[usaha mekanik|usaha]] ingkang dipunbetahaken kanggé gerakaken benda kaliyan [[massa]] katamtu saking kahanankaanan mendel ngantos gayuh [[kecepatan]] katamtu''.
 
Energi kinetis sebuah benda sami kaliyan jumlah usaha ingkang dipunbetahaken kanggé nyataaken kecepatan lan [[rotasi]]nya, dipunwiwiti saking kahanankaanan mendel.
== Sajarah lan etimologi ==
Tembung sipat ''kinetik'' asalipun saking basa [[Yunani Kuno]], ''κίνησις'' ([[kinesis]]) yang artinya ''gerak''.
:<math> \mathbf{v} \cdot d (m \mathbf{v}) = \frac{m}{2} d (\mathbf{v} \cdot \mathbf{v}) = \frac{m}{2} d v^2 = d \left(\frac{m v^2}{2}\right). </math>
Amergi punika total diferensial (namung gumantung ing kahanankaanan pungkasan), mila saged ngintegralkan persamaan punika lan ngasilaken rumus ènergi kinetik:
:<math> E_k = \int \mathbf{F} \cdot d \mathbf{x} = \int \mathbf{v} \cdot d (m \mathbf{v}) = \int d \left(\frac{m v^2}{2}\right) = \frac{m v^2}{2}. </math>
Persaan punika nyataaken bahwa ènergi kinetik (''E<sub>k</sub>'') sami kaliyan [[integral]] [[perkalian dot]] antawis [[kecepatan]] ('''v''') lan owah-owahan [[momentum]] suatu benda ('''p'''). Diasumsuken bahwa benda punika bergerak tanpa ènergi kinetik awal (boten gerak utawi mendel).
352.737

besutan