Temulawak: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Khasiat: ganti isi, replaced: Kahanan → Kaanan
(ganti isi, replaced: mliginé → mligi, sing → kang (16))
(→‎Khasiat: ganti isi, replaced: Kahanan → Kaanan)
* Ngudhunaké kolesterol
 
Kontèn kolagoga saka temulawak duwé mupangat kanggo ngundhakaké prodhuksi lan sèrèksi empedu kang kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi ''kerja kolekinetik'' dilakokaké déning ''fraksi kurkuminoid'', déné ''kerja kolerotik'' dilakokaké déning komponèn saka fraksi [[lenga atsiri]]. Kasilé kanthi ngundhakaké prodhuksi cuwèran empedu, mula partikel padhet ing kandhung empedu bisa kélong. KahananKaanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan métabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadhar [[kolèsterol]] getih kang dhuwur.<ref name="internet4">[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
* Kanggo kasarasan untu
350.349

besutan