Fatamorgana: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé (2), èlmu → ngèlmu, Biyasané → Lumrahé)
(→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
Umpamané ing [[gunung]] [[pasir]], fatamorgana arupa [[tlaga]] utawa [[banyu]] utawa [[kutha]].<ref name="internet1"/> Iki sabeneré ora nyata.<ref name="internet1"/> Fatamorgana disebabaké pantulan saka [[langit]] kang dipantulaké hawa [[panas]].<ref name="internet1"/> Hawa panas iki gunané kanggo dadi kaca utawa pengilon kang mantulaké kahahan ing salah siji panggonan.<ref name="internet1"/> Amarga ora kadadéan kang sabeneré mulané fatamorgana uga diarani apusan mata.<ref name="internet2"/>
 
Ora mung ing gunung [[pasir]] kang panas, fatamorgana uga kadadéan ing wajan kang isiné [[lenga]] kang panas lan ing dalan kang panas nalika wayah [[awan]].<ref name="internet2">[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2010/03/sekilas-tentang-fatamorgana/ wartawarga.gunadarma.ac.id](diaksès tanggal 3 Juli 2011)</ref> Fatamorgana uga bisa kadadéan ing [[kutub]].<ref name="internet2"/> Lumrahé kadadéan nalika kahanankaanan lagi cerah lan hawané rada panas ing panggonan kang ana lapisan [[ès]].<ref name="internet2"/> Lapisan ès iki marakaké hawa dadi mudhun.<ref name="internet2"/>
 
Tembung '''fatamorgana''' dijupuk saka [[basa Italia]].<ref name="internet1"/> Tembung iki asalé saka jeneng duluré [[wadon]] [[Raja Arthur]] ya iku [[Faye le Morgana]].<ref name="internet1"/> Dhèwèké arupa [[peri]] utawa [[widodari]] kang bisa malih wujud.<ref name="internet1"/>
352.737

besutan