Jomo Kenyata: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(Ndandani)
(→‎top: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
 
| nickname =
}}
'''Jomo Kenyata''' ya iku [[antropologi]] saka [[Kénya]] ing [[Afrika Wétan]]. Kenyata ya iku anggota saka suku bangsa Gikuyu, ya iku suku bangsa kang ana ing daérah pegunungan Kénya<ref name=":0">{{Cite book|title=Tokoh-tokoh Antropologi|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbitan Universitas|year=1964|isbn=|location=Jakarta|pages=144}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://www.britannica.com/biography/Jomo-Kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=Britannica|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 Novermber 2017}}</ref>. Lair ing taun 1893, dhèwèké sekolah ing sawiji sekolah [[Kristen]], nuli dadi pegawé sor-soran ing kutha. Ing taun 1929, Kenyata olèh kasempatan lunga menyang [[Inggris]] nganti taun 1946<ref name=":0" />. Ing Inggris, Kenyata nerusaké sekolahé nganti mlebu pamulangan luhur ''London School of Economics'', panggonan dhèwèké sinau antropologi ing sor bimbingan [[Bronislaw Malinowski]]<ref name=":0" />. Kenyata ngasilaké buku [[ètnografi]] kang irah-irahané ''Facing Mount Kenya'' taun 1938. Ing buku iku nuduhaké crita sawiji suku bangsa Afrika kang lagi dijajah lan lemahé dijupuk déning wong panjajah. Kenyata ngedharaké rasa protès marang panjajah Éropah nalika iku amarga kahanankaanan wong asli Afrika kang mlarat. Buku seratan Kenyata iku kawentar ing kalangan ahli antropologi<ref name=":0" />. Panyengkuyung saka ahli antropologi iki mangrupa nerbitaké buku iku ing rupa ''pocketbook''. Pendhidhikan antropologi kang diolèhi Kenyata dienggo bombong wong penjajah<ref name=":1">{{Cite web|url=http://www.sahistory.org.za/people/jomo-kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=South African History Online|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 November 2017}}</ref>. Kenyata kekatut ing aktivis kamardikan Kénya lan kaya dadi sawiji pahlawan kamardikan Kénya<ref name=":1" />.
 
== Rujukan ==
348.872

besutan