Golekan Barbie: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kahanan → kaanan
(Digawé kanthi mertal kaca "Barbie")
 
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan)
 
== Sajarah ==
Ruth Handler nggatekake anake wadon, Barbara, lagi dolanan golekan kertas , lan weruh menawa anak dolanan karo golekan kasebut kaya omong-omongan  karo wong diwasa. Ing wektu iku akeh-akhe boneka kanggo bocah awujud bayi. Mangerteni kahanankaanan kasebuttelenging ing marketing ndadekake panjurung ing pangedolan, HHandler nduwe ide kanggo nggawe golekan diwasa lan ide kasebut diomongake marang bojone Elliot, ''co-founder '' saka  perusahaan dolanan Mattel.
 
Ing tengahe laku menyang Eropah ing taun 1956 bebarengan karo anake, Barbara lan Kenneth, Ruth Ngopeni liwat toko sing dodol golekan  Jerman sing jenenge Bild Lilli.<ref>Dalam sebuah wawancara dengan M.G.Lord, penulis dari buku ''Forever Barbie'', Ruth Handler berkata bahwa dia melihat boneka tersebut di Lucerne, Swiss. Namun, pada lain kesempatan dia menjelaskan bahwa pernah melihat boneka yang sama di Zurich atau Vienna.</ref> Wusana Handler tuku telu golekan kasebut salah sijine diwenenhake anake wadon lan sing loro putri lan loro golekan  diwenehake Mattel.
 
Bali menyang Amerika Serikat, Handler ngowahi maneh golekan kasebut kanthi dibiyantu dening Jack Ryan lan  diwenehi jeneng anyar, ''Barbie''. Golekan  Barbie pisanan ana ing ''Amérika Internasional Dolanan sing Padha'' ing New York ing 9 Maret, 1959.<ref>{{Cite web|url=http://jwa.org/thisweek/mar/09/1959/ruth-mosko-handler|title=Ruth Mosko Handler unveils Barbie Doll|publisher=Jewish Women's Archive|access-date=8 Maret 2014}}Priksa gandra date ing: <code style="color:inherit; border:inherit; padding:inherit;">&#x7C;access-date=</code> ([[:en:Help:CS1 errors#bad_datebad date|pitulung]])
[[Kategori:Masalah CS1: dates]]</ref> Tanggal iki uga katetepake minangka ulang tahun saka golekan kasebut.
 
== Referensi ==
{{Reflist|30em}}
 
[[Kategori:Masalah CS1: dates]]
352.737

besutan