Panganan sekolah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Inggris: ganti isi, replaced: Kahanan → Kaanan
(→‎Inggris: ganti isi, replaced: ewonan → éwon)
(→‎Inggris: ganti isi, replaced: Kahanan → Kaanan)
Ing taun 1980-an pamaréntah konservatif [[Margaret Thatcher]] mungkasi program mangan ora mbayar kanggo éwon bocah lan mènèhi tugas kanggo panguwasa lokal kanggo nyedhiyani panganan sekolah liwat ''tender''. Hal iki duwé ancas kanggo nyuda bea negara, nanging nyebabaké mudhuné mutu panganan kanggo bocah-bocah. Ing taun 1999, survey déning Konsulat saka Panaliten Kesehatan Inggris nemokaké menawa, sanadyan mutu panganan dianggep luwih ala, nanging bocah-bocah ing taun 1950-an nduwéni ''diet'' sing luwih apik dibandingaké bocah-bocah ing taun 1990-an amarga panganané duwé nutrisi sing luwih apik kanthi kandhutan gajih lan gula sing luwih sithik.<ref>Derek Gillard, 'Food for Thought: child nutrition, the school dinner and the food industry', [www.dg.dial.pipex.com/educ25.shtml]</ref>
 
KahananKaanan Iki dadi parembugan ing taun 2004 nalika tukang masak Jamie Oliver mimpin kampanye kanggo ningkataké mutu panganan sekolah. Nalika iku, panganan sekolah sing diladékaké arupa panganan instan kaya ta [[Kripik kenthang|kripik kentang]], nugget, [[pizza]], lan pai. Nalika program iki tontonaké ing Channel 4, (''Jamie's School Dinner''), masarakat wiwit mènèhi panyengkuyung marang bea panganan sekolah, nyebabaké pamaréntah gawé School Food Trust. ''Topik'' iki dadi parembugan utama ing Pamilihan Umum Britania Raya 2005.
 
=== Finlandia ===
352.737

besutan