Korsika: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara
(→‎top: éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé, sacara → kanthi (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara)
'''Korsika''' ([[basa Perancis]]: ''Corse''; [[basa Korsika]]: ''Corsica'') iku sawijining [[pulo]] gedhé dhéwé kapapat ing [[Segara Tengah]]. Korsika dumunung ing sisih kulon [[Italia]], 160 km sisih kidul-wétan [[Perancis]] Dharatan, lan sisih lor [[Sardinia]].
 
Korsika minangka salah siji saka 26 ''[[Région ing Perancis|région]]'' Perancis, sanadyan kanthi ''de jure'' nduwé status komunitas teritori (''collectivité territoriale''). Kanthi status iki, Korsika dianggep luwih wigati tinimbang ''région''-''région'' liyané, nanging status iki sabeneré relatif padha karo status ''région'' sajeroning akèh perkaraprakara. Korsika kerep digolongké "''région''". Sanadyan kapisah saka Perancis Dharatan déning [[Segara Liguria]], Korsika kanthi administratif kalebu sajeroning kawasan [[Perancis Metropolitan]].
 
Korsika dadi pérangan Perancis wiwit taun [[1768]]. Sajeroning sawijining referendum kang dianakaké ing tanggal [[6 Juli]] [[2003]], watara 191.000 pemilih nulak status otonomi terbatas kang ditawakké pamaréntah Perancis kanthi béda persentase 1,96%.
352.737

besutan