Kuran: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: perkara → prakara
(- dead links)
(ganti isi, replaced: perkara → prakara)
== Peranganing Kuran ==
 
Kuran punika sinusun saking 114 pérangan kang sinebut ''surat'' utawa ''surah.''Saben surat dipuncacah malih dados sawetara ayat. Surat kang paling dawa inggih punika Al Baqarah (286 ayat) lan paling cekak Surat Al kautsar (3 ayat). Sedayanipun wonten 6236 ayat. Angka punika wonten ingkang béda ing antawisipun ahli satunggal lan satunggalipun, nanging wosipun sami. Umumipun namung perkaraprakara sulaya cara ngetangipun kemawon. Surat-surat kang dawa dipunperang malih kanthi sebutan ruku'. Ruku' iku kumpulaning ayat kang ngrembag perkawis tinamtu.
 
Manawi dipilah saking panggènan tumurunipun, Kuran dipunpilah dados kalih: Surat-surat makkiyah lan Madaniyah. Surat Makkiyah inggih punika surat kang wahyune tumurun nalika ing Mekkah, déné Madaniyah tumurun ing Madinah. Umumipun, surat Madaniyah langkung dawa tinimbang Makkiyah.
* [http://www.sunnipath.com Ulum al Qur'an by Ahmad von Denffer]
* [http://quranacademy.org/quran Quran Word by Word] // QuranAcademy.org
 
{{Islam-stub}}
 
[[Kategori:Kuran]]
[[Kategori:Tembung lan pitembungan Arab]]
 
 
{{Islam-stub}}
352.737

besutan