Serat Kalatidha: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara (2)
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: perkara → prakara (2))
'''''Serat Kalatidha''''' iku sawijining tembang anggitané [[Ranggawarsita]]. Isiné perkaraprakara pasambatané yèn ing jaman samono wong kudu mèlu-mèlu perkaraprakara kang kalebu ala supaya bisa 'maju'. Tembang [[macapat]] iki kabèh ing pupuh [[Sinom]] lan ana 12 pada gunggungé. Karya sastra iki ditulis kurang luwih taun [[1860]] Masehi. ''Kalatidha'' iku salah siji karya sastra Jawa kang kawentar. Malah nganti saiki isih akèh [[suku Jawa|wong Jawa]], mligi kalangan tuwa kang isih apal paling ora siji pada syair iki, ya iku pada kapitu.
 
== Latar wuri ==
352.737

besutan