Nymphaeales: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎top: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan)
lihat teks.
}}
'''Nymphaeales''' iku salah siji [[Ordo (biologi)|bangsa]] anggota [[tetandurantetuwuhan ngembang]]. Sawetara sistem klasifikasi, kaya [[sistem Cronquist]], [[sistem Dahlgren]], lan [[sistem Thorne]] mapanaké minangka [[takson]]. [[Sistem klasifikasi APG II]] (2003) ora migunakaké bangsa iki, nanging saiki sawetara penganuté migunakaké lan nyakup suku [[Nymphaeaceae]] lan [[Cabombaceae]], ing sangisoré [[klad]] angiosperms, kaya [[Austrobaileyales]]. Panelitèn pungkasan nglebokaké [[Hydatellaceae]], mauné saka bangsa [[Poales]], klad [[monocots]], sajeroning bangsa iki.<ref>{{cite journal | author = Saarela et al | title = Hydatellaceae identified as a new branch near the base of the angiosperm phylogenetic tree | journal = Nature | volume = 446 | issue = 7133 | pages = 312–5 | year = 2007 | pmid = 17361182 | doi = 10.1038/nature05612}}</ref>
 
== Rujukan ==
352.737

besutan