Sinta: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan
c (kosmetik)
(ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan)
 
== Tegesé Nama ==
Ing [[basa Sansekerta]], tembung ''Sita'' duwé teges "kerut". Tembung "kerut" iku tembung kang duwé rasa kang ''puitis'' nalika jaman [[Karajan India Kuna|India Kuna]], kang nuduhake aruming kasuburan. Jeneng Sita ing [[Ramayana]] iku saka tembung [[Dewi Sita]], kang wis disebutake ing [[Rigweda]] minangka dewi [[bumi]] kang mberkahi sawah lan tetandurantetuwuhan [[pari]] lan liya-liyané.
 
Kaya paraga kang misuwur ing legenda [[Hindhu]] liyané, Sita uga misuwur kanthi pirang-pirang paraga, kaya ta, minangka putri [[Raja]] [[Janaka]], dhèwèké jejuluk '''Janaki'''; minangka putri [[Mithila]], dhèwèké jejuluk '''Maithili'''; minangka garwane [[Rama]], dhèwèké jejuluk '''Ramaa'''. Amarga saka [[Karajan Wideha]], dhèwèké uga dikenal kanthi jeneng '''Waidehi'''.
 
{{ramayana}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Paraga wayang]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan