Basa Pèrsi: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Cabang-cabang basa Pèrsi: ganti isi, replaced: ragam → rupa
(→‎Sistem panulisan: ganti isi, replaced: disebut → karan (2))
(→‎Cabang-cabang basa Pèrsi: ganti isi, replaced: ragam → rupa)
 
 
== Cabang-cabang basa Pèrsi ==
Basa Parsi sabeneré dumadi saka manéka ragamrupa basa lan varian, sing kasebar saka [[Iran]] nganti ujung Khumzari ing [[Oman]]. Dhialèk lan varian iku antarané:
* [[Dari|Basa Dari]] sing dituturaké ing [[Afganistan]], kalebu [[Hazaragi]].
* [[Tajik]] dituturaké ing [[Tajikistan]], nanging migunakaké [[Aksara Sirilik]]
352.730

besutan