Malaria: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sebab lan tandha-tandha: ganti isi, replaced: Ragam → Rupa
(→‎Sebab lan tandha-tandha: ganti isi, replaced: gejala → tandha-tandha, Gejala → Tandha-tandha)
(→‎Sebab lan tandha-tandha: ganti isi, replaced: Ragam → Rupa)
 
== Sebab lan tandha-tandha ==
Malaria disebabaké déning [[parasit]] [[protozoa]]. ''[[Plasmodium]]'' (salah siji [[Apicomplexa]]) lan panularan vèktor kanggo parasit malaria manungsa ya iku [[lemut]] [[Anopheles]]. RagamRupa saka [[Plasmodium falciparum]] saka parasit iki tanggung jawab marang 80% kasus lan 90% pepati.
 
Tandha-tandha malaria kalebu [[demam]], [[nggreges]], [[arthralgia]] (lara sendhi), [[muntah]]-muntah, [[anemia]], lan [[kejang]].
352.737

besutan