Oyod: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (4)
(→‎top: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan (3))
(→‎top: ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (4))
[[Gambar:Koreni-00.JPG|thumb|right|Oyot sawijining [[wit]]]]
Ing tandurantuwuhan vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku [[organ]] [[tandurantuwuhan]] kang racaké kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyod kang aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa mligi ing ndhuwur [[banyu]]). Apa manèh, [[batang (organ tandurantuwuhan)|batang]] kang racaké wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).
 
Pérangan oyod kang metu pisanan saka batang mau radikel. Fungsi utama oyod ya iku:
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tandurantuwuhan ing lemah
<!--Kanggo tanggepane konsentrasi nutrisi, oyot uga cytokinin sintetis, sing nduwèni tugas kanggo ngabani sakpiro cepete oyot cilik liyane iso tuwuh. Oyot biasane nduwèni fungsi kagem nyimpen panganan lan nutrien. The roots of most vascular plant species enter into symbiosis with certain fungi to form mycorrhizas, and a large range of other organisms including bacteria also closely associate with roots. The parts of a root are the xylem, the epidermis, the cortex, the root cap, the root hairs, the phloem, and the cambium.-->
 
348.872

besutan