Mrica lolot: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Tanduran → Tuwuhan, tanduran → tuwuhan (3)
(→‎Wedharan: ganti isi)
(ganti isi, replaced: Tanduran → Tuwuhan, tanduran → tuwuhan (3))
{{Speciesbox
|image = Piper sarmentosum.jpg
|image_caption = Sawijining tandurantuwuhan Mrica lolot
|genus = Piper
|species = sarmentosum
}}
 
'''Mrica lolot'''<ref>{{Cite book|url=https://www.worldcat.org/oclc/914215341|title=493 resep ramuan herbal berkhasiat untuk cantik alami luar dalam|last=Ami,|first=Wahyu,|isbn=6020306429|location=Jakarta|oclc=914215341}}</ref>, '''karuk''' utawa '''kadhuk''' <span>''(Piper sarmentosum)''</span> ya iku tandurantuwuhan kulawarga [[Piperaceae]] lan dibudidaya ing [[Asia Kidul-wétan]]. Godhonqé asring kaliru karo godhong [[suruh]],<ref>{{Cite web|url=http://www.asiafood.org/glossary_2.cfm?wordid=3252|title=''Piper sarmentosum''|website=Asia Food Glossary|publisher=Asia Source|access-date=2008-09-08}}</ref> nanging nanging rasa lan ukurane luwih cilik.
 
<span>Jinis ''Piper lolot''</span> dianggep dadi spèsies sing padha karo ''Piper sarmentosum''. 
 
== Wedharan ==
Mrica lolot kalebu tandurantuwuhan mrambat kanthi oyot kang nèmplèk ing rambatan, dhuwuré watara 40–50&nbsp;cm. Tuwuh ing papan kang lembab utawa pinggiran kali. Godhongé kayadéné suruh nanging luwih cilik. Kembangé majemuk lan wijiné tunggal.
 
== Manfangat ==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:TanduranTuwuhan obat]]
352.737

besutan