Tungau: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: ragam → rupa)
(ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (2))
[[Gambar:Flat mite, Brevipalpus phoenicis.jpg|thumb|200px|[[Tungau jingga]] ''Brevipalpus phoenicis'', [[ama]] tandurantuwuhan [[tèh]] sing ngrusak godhong.]]
'''Tungau''' iku saklompok [[kéwan]] cilik duwé [[sikil]] wolu, sing bebarengan karo [[caplak]], dadi anggota superordo [[Acarina]]. Tungau dudu [[kutu]] sajeroning pangertèn èlmu kéwan sanajan padha-padha ukurané cilik (saéngga sapérangan wong nganggep kaloroné padha). Yèn [[kutu]] sajati arupa anggota ''Insecta'' ([[gegremet]]), tungau luwih cerak karo [[angga-angga]] dideleng saka kakerabatané.
 
Gambar:Yellow mite (Tydeidae), Lorryia formosa.jpg|Tungau kuning{{br}} ''Lorryia formosa''
Gambar:Yellow mite (Tydeidae) Lorryia formosa 2 edit.jpg|Tungau kuning{{br}} ''Lorryia formosa''
Gambar:MitesMassing.jpg|Tungau tandurantuwuhan lagi ngumpul kanggo tangkar-tumangkar
Gambar:Trombidium.spec.1706.jpg|Tungau bludru
Gambar:Convolvulus_arvenvis_with_mites.jpg|Kembang ''[[Convolvulus arvensis]]'' dadi panggonan ngumpul tungau bludru (''[[Trombidium]]'' sp.)
352.737

besutan