Gutasi: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (6)
(ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
(ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (6))
Ménawi transpirasi kédadosan ing [[stomata]], mila gutasi kadadosan ing struktur mirunggan ingkang namanipun Bila hidatoda.<ref name="Rajan"/> Hidatoda asring dipunsébat dados sebagai stomata toya.<ref name="Rajan"/> Hidatoda panggènanipun ing ujung saha ing pinggir godong.<ref name="Rajan"/> manawi mékatén, titik-titik toya badhé katingal ing ujung saha pinggir godong.<ref name="Rajan"/>
 
Gutasi punika asring kédadosan ing ndalu, nanging kédadosan ugi ing injing..<ref name="Rajan"/> Laju gutasi punika dipunmangertosi ing tandurantuwuhan ''Colocasia nymphefolia''.<ref name="Soni">
{{Citation
| first = NK
| publisher = Tata McGraw-Hill Education
|ISBN=9780070681774}} ({{google books with page|RvBe_bCQAukC|lihat|147| Hidatoda sok ditemukan pada...}})
</ref> Gutasi ingkang kathah kèdadosan ing tandurantuwuhan toya, herba, saha sukèt-sukètan.<ref name="Soni"/>
Gutasi inggih punika pembesaran tetesan toya, dipunsèbapakèn déning tekana oyot ing tandurantuwuhan katamtu. A-12
 
== Kualitas Toya Kasil gutasi ==
|-align="center"
! Wujud toya ingkang dipunucalaken
| Pelepasan toya saking jaringan tandurantuwuhan ing wujud titik-titk toya (cair) || Pelepasan toya saking jaringan tandurantuwuhan ing wujud uwab toya. |-align="center"
! Kualitas toya ingkang dipunuwalaken
| toya ngandut senyawa-senyawa terlarut saha uyah mineral || Air murni
 
== Efek gutasi Kanggei Tanaman ==
Gutasi boten gadhah prabawa ingkang signifikan kanggé kelangsungan gesang tandurantuwuhan.<ref name="Rajan"/> nanging, gutasi dipunmangertosi saged nyebapaken luka ing ron.<ref name="Rajan"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan