Yitzhak Rabin: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (4), perdhana mentri → mahamantri (2)
(→‎Pranala njawi: éjaan, replaced: - → - (8), - → - (8))
(ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (4), perdhana mentri → mahamantri (2))
|name =Yitzhak Rabin{{br}}<small>יִצְחָק רַבִּין</small>
|image =Yitzhak_Rabin_(1986)_cropped.jpg
|order =[[Perdhana MentriMahamantri Israèl]] kaping 5
|term_start1 =[[13 Juli]] [[1992]]
|term_end1 =[[4 November]] [[1995]]
[[File:Channel2 - Yitzhak Rabin.webm|thumb|right|300px]]
 
'''Yitzhak Rabin''' {{Audio|He-Yitzhak_Rabin.ogg|mirengaken}} ({{lahirmati| jeneng = [[Bahasa Ibrani]]: '''יִצְחָק רַבִּין'''|[[Yerusalem]], [[Mandat Britania Palestina]], sapunika [[Israèl]]|1|3|1922|[[Tel Aviv]], [[Israèl]]|4|11|1995}}) punika satunggiling [[pulitikus]] lan [[jendral]] [[Israèl]]. Rabin punika [[Perdhana MentriMahamantri Israèl|Perdhana MentriMahamantri]] kaping gangsal [[Israèl]] taun [[1974]] – [[1977]] lan njabat malih taun [[1992]] dumugi [[Pamejahan Yitzhak Rabin|panjenenganipun kapejahi taun 1995]] déning [[Yigal Amir]], satunggiling aktivis sayap tengen ingkang boten nyengkuyung kawicaksanan ngenani [[Prajanjian Oslo]]. Rabin punika perdhana mentrimahamantri Israèl sepindhah ingkang dipunwiyosaken ing [[Israèl]], satunggil-satunggilipun perdhana mentrimahamantri Israèl ingkang kapejahi lan tiyang angka kalih ingkang tilar donya salebeting jabatanipun sasampunipun [[Levi Eshkol]].
 
== Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach ==
 
{{DEFAULTSORT:Rabin, Yitzhak}}
[[Kategori:Perdhana MentriMahamantri Israèl]]
[[Kategori:Pamenang Bebungah Nobel Bedhamèn]]
[[Kategori:Tokoh sing dipatèni]]
352.737

besutan