Indira Gandhi: Béda antara owahan

35 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (6), perdhana mentri → mahamantri
(Replacing Indira2.jpg with File:Indira_Gandhi_in_1967.jpg (by CommonsDelinker because: File renamed:).)
(ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (6), perdhana mentri → mahamantri)
|}
 
'''Indira Priyadarshini Gandhi''' ([[basa Hindi]]: '''इन्दिरा प्रियदर्शिनी गान्धी''', dipunlafalaken: / {{IPA|ɪnd̪ɪraː prɪjəd̪ərʃɪniː gaːnd̪ʰiː}} /) ([[19 November]] [[1917]] – [[31 Oktober]] [[1984]]) punika [[Perdhana MentriMahamantri India|Perdhana MentriMahamantri]] [[India]] ing periode [[19 Januari]] [[1966]]-[[24 Maret]] [[1977]] lan kalajengaken ing [[14 Januari]] [[1980]] dumugi panjenenganipun ngalami [[Pembunuhan Indira Gandhi|pamejahan]] ing tanggal [[31 Oktober]] [[1984]].
 
Indira Gandhi putri Perdhana MentriMahamantri India ingkang nomer satunggal ([[Jawaharlal Nehru]]) lan ibunipun ([[Rajiv Gandhi]]). Piyambakipun punika satunggaling wanita pimpinan parté pulitik ingkang kebak gejolak lan kontroversial sanget. ''In spite of her famous surname'', piyambakipun boten purun sesarengan kaliyan [[Mahatma Gandhi]]. Ing tanggal [[19 Januari]] [[1966]], piyambakipun kapilih dados Ketua Parté Konggrès kanggé nggantosaken [[Lal Bahadur Shastri]]. Indira salajengipun pejah ing satunggiling aksi panembakan taun [[1984]].
 
== Taun-taun Gesangipun ==
Kawiyosaken kanthi asma Indira Nehru, piyambakipun krama kaliyan [[Feroze Gandhi]], ingkang sampun ngéwahi namanipun saking "Feroze Khan" lan boten gadhah sesambetan kaliyan tokoh misuwur kamardikan India, [[Mahatma Gandhi]]. Piyambakipun [[wanita]] sepisanan ingkang dados perdhana mentrimahamantri India.
 
Piyambakipun pejah lantaran kapejahi ing taun 1984 ing aksi teror ingkang dipundamel déning pengawal ingkang nganut ajaran [[Sikhisme]]. Aksi punika kapicu déning instruksinipun ingkang mréntahaken bala nyerang [[Kuil Emas]] ing [[Punjab]]. Kuil punika kadadosaken markas para pangikut Sikh ingkang péngin Punjab dados nagara pangikut Sikh.
 
{{start box}}
{{succession box | title=[[Perdhana MentriMahamantri India]] | before=[[Gulzarilal Nanda]] | after=[[Morarji Desai]] | years=[[19 Januari]] [[1966]] – [[24 Maret]] [[1977]]}}
{{succession box | title=[[Perdhana MentriMahamantri India]] | before=[[Choudhary Charan Singh]] | after=[[Rajiv Gandhi]] | years=[[15 Januari]] [[1980]] – [[31 Oktober]] [[1984]]}}
{{end box}}
 
[[Kategori:Lair 1917|Gandhi, Indira]]
[[Kategori:Pati 1984|Gandhi, Indira]]
[[Kategori:Perdhana MentriMahamantri India|Gandhi, Indira]]
[[Kategori:Tokoh India|Gandhi, Indira]]
[[Kategori:Tokoh ingkang kapejahi]]
352.737

besutan