Tony Blair: Béda antara owahan

45 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (9)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
(ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (9))
| image = Tony Blair WEF 2008 cropped.jpg
| imagesize =
| order = [[Perdhana MentriMahamantri Karajan Manunggal|Perdhana MentriMahamantri]] [[Karajan Manunggal]]
| term_start = 2 Mèi 1997
| term_end = 27 Juni 2007
}}
 
'''Anthony Charles Lynton Blair''' ({{lahirmati|[[Edinburgh]], [[Sekotlan]]|6|5|1953}}) utawi dipuntepangi kanthi asma '''Tony Blair''' punika satunggiling mantan [[Perdhana MentriMahamantri Britania Raya|Perdhana MentriMahamantri]] [[Britania Raya]] (wekdal kalungguhan antawis [[2 Mèi]] [[1997]] dumugi [[27 Juni]] [[2007]]), ''First Lord of the Treasury'', [[Mentri Pelayanan Sipil|Mentri Pelayanan Sipil Britania Raya]], lan [[Anggota Parlemèn|Anggota Parlemèn Britania Raya]] kanggé laladan pamilihan [[Sedgefield (Konstituen Parlemèn Inggris)|Sedgefield]] ing ''North East England''. Panjenenganipun ugi gadhah peran minangka pamimpin [[Parté Buruh (Britania Raya)|Parté Buruh]] wiwit sédanipun [[John Smith]] taun [[1994]] dumugi taun [[2007]].
 
Tigang taun salajengipun, panjenenganipun mbekta Parté Buruh dhumateng tampuk pimpinan sasampunipun 18 taun pamaréntahan dipunkuwaosi déning [[Parté Konservatif (Britania Raya)|Parté Konservatif]]. Blair punika mantan Perdhana MentriMahamantri saking Parté Buruh kanthi wekdal mengku kalungguhan paling dangu, lan satunggal-satunggalipun tiyang ingkang sampun mimpin parté kasebat nglampahi tigang urutan pamilihan umum.
 
Parténipun sampun menangaken swanten mayoritas salebeting Pamilihan Umum 2005 Britania Raya tanggal [[5 Mèi]] [[2005]].
 
Blair naté rawuh dhateng [[Jakarta]] tanggal [[29 Maret]] 2006. Kunjungan punika wujud kunjungan pisanan déning [[Perdhana MentriMahamantri Britania Raya]] dhumateng [[Asia Kidul-wétan]] salebeting 21 taun pungkasan. Perdhana MentriMahamantri Britania Raya pungkasan ingkang rawuh dhateng Jakarta inggih punika [[Margaret Thatcher]] ing taun [[1985]].
 
== Titel lan Pangurmatan ==
{{kotak suksesi|kalungguhan= Pamimpin [[Oposisi]]|taun=[[1994]]–[[1997]]|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[John Major]]}}
{{kotak suksesi|kalungguhan= Pamimpin [[Parté Buruh (Karajan Manunggal)]]|taun=[[1994]]–2007|pendahulu=[[John Smith]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak suksesi|kalungguhan=[[Perdhana MentriMahamantri Karajan Manunggal]]|taun=1997–[[27 Juni]] [[2007]]|pendahulu=[[John Major]]|pengganti=[[Gordon Brown]]}}
{{kotak selesai}}
 
{{DEFAULTSORT:Blair, Tony}}
 
[[Kategori:Perdhana MentriMahamantri Britania Raya]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
 
352.737

besutan