Soekiman Wirjosandjojo: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (3)
(→‎top: ganti isi, replaced: taat → tangat)
(ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri (3))
| name = Soekiman Wirjosandjojo
| image = Sukiman Wirjosandjojo.jpg
| office = Perdhana MentriMahamantri Indonésia
| order = 6
| term_start = [[26 April]] [[1951]]
 
'''Soekiman Wirjosandjojo''' (ejaan ingkang énggal: '''Sukiman Wiryosanjoyo''') ([[Kutha Surakarta|Surakarta]], [[Jawa Tengah]], [[1898]]-[[1974]])
inggih punika [[Perdhana MentriMahamantri Indonésia]] kaping enem ingkang njabat wiwit [[27 April]] [[1951]] - [[3 April]] [[1952]].<ref name="internet2">[http://www.encyclo.co.uk/define/Soekiman%20Wirjosandjojo ''Soekiman Wirjosandjojo''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref><ref name="internet1"/> Panjenenganipun kalebet tokoh pulitik lan pejuang kamardikan Indonésia ingkang ugi dados tokoh Masyumi ([[Majelis Syuro Muslimin Indonésia]]).<ref name="internet1"/> Panjenenganipun miyos ing Sewu, [[Sala]] taun [[1898]], saking kulawarga ingkang tangat ngagami. Sasampunipun gadhah yuswa ingkang cekap, panjenenganipun mlebet dhateng ELS, lajeng nglajengaken dhateng Stovia (Sekolah Dhokter) ing [[Jakarta]].<ref name="internet1"/> Nalika yuswa 29 taun panjenenganipun lulus saking [[Universitas Amsterdam]] kanthi mendhet babagan kasehatan.<ref name="internet1"/> Sadangunipun ngudi ngèlmu ing nagari [[Walanda]], panjenenganipun ugi sinau babagan sosial, pulitik, lan kabudayan.<ref name="internet1"/> Amargi kawasisanipun, panjenenganipun kapilih dados pangarsanipun [[Perhimpunan Indonésia]] ([[1925]]).<ref name="internet1">[http://indonesiaindonesia.com/f/92106-perdana-menteri-indonesia/ ''Perdana Menteri Indonésia''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref>
 
Nalika taun [[1926]] panjenenganipun kondur dhateng [[Indonésia]] lan mbikak prakték dhokter ing [[Yogyakarta]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun ugi terjun dhateng jagad perjuangan lan mlebet dhateng Parté Serikat Islam (PSI) ingkang dipunpandhégani déning [[H.O.S. Tjokroaminoto]] - [[Agus Salim|H. Agus Salim]] lan njabat dados bendhahara ngantos enem taun dangunipun.<ref name="internet1"/> Sesarengan kaliyan H. Agus Salim, panjenenganipun nggantos parté kasebat dados Parté Sarekat Islam Indonésia (PSII).<ref name="internet1"/> Parté punika kalebet parté ingkang paling sepuh ing Indonésia.<ref name="internet1"/>
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Perdhana MentriMahamantri Indonésia]]
[[Kategori:Tokoh saking Surakarta]]
[[Kategori:Mentri Kabinet Hatta II]]
352.737

besutan