Rukmarata: Béda antara owahan

96 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
+kat, pasang aksara
(Raden Rukmarata)
 
c (+kat, pasang aksara)
RadenRadèn Rukmonoto'''Rukmarata''' iku putraneputrané prabu[[Salya|Prabu Salyantaka]] patutan EndangÉndang Pujawati inggih endangÉndang bonowatiBonowati ingkang anem piyambak. RadenRadèn Rukmarata kagungan watak sami kaliyan Prabu Salya nalika taksih mudamudha.
 
Boten katah cariyos pedalangan ingkang ginakaken raden rukmarata.
mBoten kathah cariyos pedhalangan ingkang ngginakaken Radèn Rukmarata. Menawi wonten Gagrag [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] RadenRadèn Rukmarata gugur dipun titih gada deningdéning Resi Seta amargi melu campuracampur tangan anglepasaken pusaka saking papan pandelikanpandhelikan nalikanipun Resi Seta tandingtandhing kaliyan [[Bisma|Resi Bisma]].
 
 
{{stub}}
[[Kategori:Paraga Wayang]]
8.252

besutan