Mantri: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Mentri → Mantri (8), mentri → mantri (5), Menteri → Mantri
c (Wirjadisastra ngalih kaca Mentri menyang Mantri)
(ganti isi, replaced: Mentri → Mantri (8), mentri → mantri (5), Menteri → Mantri)
'''MentriMantri''' ([[Basa Indonésia]]: MenteriManteri, [[basa Inggris]]: ''minister'') iku [[pulitikus]] kang nyekel sawijining kalungguhan publik siginifikan sajeroning [[pamaréntah]]. MentriMantri racaké mimpin sawijining [[kementrian]] lan minangka anggota saka sawijining [[kabinèt]], kang lumrahé dibawahi [[raja]]/[[ratu]], [[Gubernur Jenderal|gubernur jenderal]], [[présidhèn]], utawa [[mahamantri]].
 
== Asal istilah ==
Istilah ''minister'' minangka sawijining frase [[basa Inggris]] tengahan, diturunaké saka [[basa Perancis]] tuwa ''ministre'', asal saka [[basa Latin]] ''minister'' kang tegesé "pembantu" <ref>[http://www.answers.com/minister&r=67 minister: Definition, Synonyms and Much More from Answers.com]</ref>. Ing sawetara nagara (kaya [[Amérika Sarékat]], [[Britania Raya]], [[Hong Kong]], lan [[Filipina]]), mentrimantri karan [[sekretaris]] (''secretary'').
 
== Pangangkatan ==
Sajeroning [[sistem parlementer|sistem pamaréntahan parlementer]], mligi kang migunakaké [[sistem Westminster]], kaya [[Britania Raya]], [[Kanada]], lan [[Australia]], mentrimantri dipilih saka [[lègislatif|badan lègislatif]]. Sajeroning [[sistem presidensiil]] kaya ing [[Amérika Sarékat]], [[Meksiko]], lan [[Indonésia]], mentrimantri diangkat déning [[présidhèn]], lan ora kudu tansah saka badan lègislatif.
 
== MentriMantri ing Indonésia ==
{{wikisource|Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 39 Taun 2008}}
Ing Indonésia, mentrimantri iku pembantu [[Présidhèn Républik Indonésia|présidhèn]] kang mimpin [[Kementrian Indonésia|kementrian]]. Saben mentrimantri mbidangi urusan tinamtu sajeroning pamaréntahan. MentriMantri ing Indonésia bisa dibédakaké dadi:
*[[MentriMantri koordinator]]
*[[MentriMantri departemen]]
*[[MentriMantri nagara]]
<!--
Dalam hal terdapat beban kerja yang membutuhkan penanganan secara khusus, presiden dapat mengangkat wakil menteri pada kementerian tertentu.
*[[Kementrian]]
 
[[Kategori:MentriMantri| ]]
[[Kategori:Pamaréntahan]]
 
352.737

besutan