Jusman Syafii Djamal: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Mentri → Mantri (6), mentri → mantri
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(ganti isi, replaced: Mentri → Mantri (6), mentri → mantri)
 
|imagesize =
|caption =
|office = MentriMantri Perhubungan Républik Indonésia|MentriMantri Perhubungan
|order = 28
|term_start = [[9 Mèi]] [[2007]]
}}
 
'''Jusman Syafii Djamal''' (miyos ing [[Langsa]], [[Acèh Wétan]], [[28 juli]] [[1954]]) inggih punika tilas MentriMantri Perhubungan,<ref name="internet2">[http://www.tempo.co/hg/bisnis/2010/12/18/brk,20101218-299820,id.html ''Jusman Syafii Djamal Gusur Tanri Abeng''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref> ingkang njabat nalika tanggal [[9 Mèi]] [[2007]] minangka gantosipun mentrimantri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning [[Hatta Rajasa]] wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu.<ref name="internet1">[http://kepustakaan-presiden.pnri.go.id/ministers/popup_biodata_pejabat.asp?id=585 '''Jusman Syafii Djamal'''] dipunundhuh tanggal 24 September 2011)</ref>
Sasampunipun lulus Teknik Mesin Jurusan Panerbangan [[Institut Teknologi Bandung]] taun [[1982]], Jusman nyambut damel ing [[IPTN]] (sapunika PT. Dirgantara Indonésia) minangka "Junior Aerodynamist" ing babagan komputasional kanggé ngétang dhistribusi gaya Aerodynamika [[motor mabur|motor miber]] jinis CN-235. Jusman lajeng dipuangkat minangka insinyur [[Aerodinamika]].<ref name="internet1"/> Salajengipun ing taun [[1989]]-[[1995]], Jusman dados ''Project Engineer'' motor miber jinis N-250.<ref name="internet1"/>
 
Sasampunipun 13 taun dados insinyur kanthi spésialisasi aerodinamika lan parencanaan motor miber, Jusman njabat dados Kepala Divisi ''Aircraft Technology'' ([[1994]]-[[1996]]), Direktur Sistem Senjata, Sistem Hankam, lan Helikopter ([[1996]]-[[1998]]).<ref name="internet1"/> Ing wulan [[september]] [[2000]], Jusman dipunangkat dados Dhirektur Utama Dirgantara Indonésia ngantos taun [[2002]]. Panjenenganipun ugi dados anggota Komite Nasional keselamatan Transportasi saking wulan [[Januari]] ngatos [[April]] [[2007]].<ref name="internet1"/>
 
Jusman boten naté nginten badhé dipunangkat dados MentriMantri perhubungan Kabinet [[Indonésia]] Bersatu nggantosaken Hatta Rajasa. Nanging lelabuhanipun minangka anggota Tim Nasional Evaluasi Kecelakaan lan Keselamatan Transportasi (DKTT) ndadosaken Jusman dipunangkat malih dados MentriMantri Perhubungan ing ''reshuffle'' kabinét, [[7 Mèi]] [[2007]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun gadhah janji badhé mrioritasaken kaslametan jasa transportasi umum, mliginipun transportasi massal kados [[sepur]].<ref name="internet1"/>
 
== Kariér ==
* Direktur Utama PT. Dirgantara Indonésia, [[2000]]-[[2002]],<ref name="internet1"/>
* Anggota Komite Nasional Keselamatan Transportasi, [[Januari]]-[[April]] [[2007]],<ref name="internet1"/>
* MentriMantri Perhubungan Kabinet Indonésia Bersatu, [[2007]]-[[2009]].<ref name="internet1"/>
 
== Pranala njawi ==
352.737

besutan