Présidhèn Républik Indonésia: Béda antara owahan

ganti isi, replaced: Mentri → Mantri, mentri → mantri (2)
(→‎Waca uga: ganti isi, replaced: Perdhana Mentri → Mahamantri)
(ganti isi, replaced: Mentri → Mantri, mentri → mantri (2))
{{Infobox official post|post=Presiden|insignia=Indonesian_Presidential_Seal_gold.svg|incumbent=[[Joko Widodo|Ir. H. Joko Widodo]]|image=Joko Widodo 2014 official portrait.jpg|imagesize=188px|incumbentsince=20 Oktober 2014|website={{URL|http://presidenri.go.id/|}}}}'''Présidèn Indonésia''' (jeneng saka posisi resmi: Présidèn '''Républik Indonésia''') kepala negara minangka sirah saka pamaréntah [[Indonésia]]. Minangka kepala negara, Présidèn simbol resmi ing negara Indonésia. Minangka kepala pamaréntahan, Presiden dibantu déning '''wakil presidhèn''' lan [[MentriMantri departemen|mentrimantri]] ing kabinèt, ngemu daya [[eksekutif]] kanggo nindakaké pakaryan saka pemerintah dina-dina. Présidèn (lan Wakil Présidèn) dadi kanggo 5 taun, lan sawisé iku bisa kapilih manèh ing kantor padha kanggo sak périodhe manèh.
 
== Panguwasa, kuwajiban, lan hak-hak ==
* Stipulate angger-Angger Pamaréntahan ing Lieu saka Hukum (ing kawigaten pasukan)
* Pesawat Saka Peraturan Pemerintah
* Milih lan ngilangi [[Kamentrian Indonésia|mentrimantri]]
* Wara-wara perang, nggawé tentrem negari karo negara-negara liyané karo persetujuan PARLEMEN
* Nggawé liyané perjanjian internasional karo persetujuan PARLEMEN
348.872

besutan