Gendéra Indonésia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(saka id)
 
c
Nalika dumadi perang ing [[Aceh]], pejuwang – pejuwang Aceh wis migunakaké gendéra perang arupa umbul-umbul kanthi werna abang lan putih, ing bagéyan mburi ana gambaré pedhang, bulan sabit, srengéngé, lan lintang sarta sapérangan ayat suci Al Quran.<ref>http://suryantara.wordpress.com/2007/10/30/sejarah-bendera-merah-putih/</ref>
 
Ing jaman karajan Bugis Bone, [[Sulawesi Kidul]] sadurungé Arung Palakka, gendéra Abang Putih, iku simbol kakuwasaan lan kebesaran karajan Bone. Gendéra Bone iku dikenal kanthi jeneng Woromporang.<ref>Makna Saudagar bagi Saudagar yang tak Hadir
:: Azhariah Rachman :: Panyingkul,Senin, 13-11-2006, http://www.panyingkul.com/view.php?id=249&jenis=kabarkita </ref>