Keris: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(ganti isi, replaced: kagem → kanggé (3), sing → kang)
[[Gambar:Keris Wearing in Java.JPG|thumb|right|Tata cara nganggo keris ing budaya Jawa.]]
 
'''Dhuwung''' (ngoko: '''keris'''; krama inggil '''wangkingan''') utawi [['''tosan aji]]''' utawi [[curiga]] punika salah satunggal gaman utawi sanjata tradhisional masarakat [[Jawa]] ugi dados salah satunggal lambang paripurna tiyang jaler sanèsipun [[turangga]], [[wisma]], [[wanita]] kaliyan [[kukila]].
Curiga utawi '''keris''' punika gadhah makna ''lanang'', prakosa lan diwasa, utawi tiyang (jaler) [[Jawa]] punika kedah tangguh, sanggup nglindungi piyambakipun, [[kulawarga]], saha saged mbéla [[nagara|nagari]].<ref name="Keris3">[Draeger & Smith (1969). Comprehensive Asian Fighting Arts. ISBN 978-0-87011-436-6.]</ref>
 
5.490

besutan