Perpustakaan Universitas Leiden: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
spasi
(referensi -> rujukan)
(spasi)
 
[[Gambar:ErfgoedLeiden_LEI001015641_Depot_van_de_universiteitsbibliotheek_aan_het_Rapenburg_in_Leiden.jpg|jmpl|304x304px|Depot saka Perpustakaan Universitas Leiden ing kira-kira 1900]]
'''Perpustakaan Universitas Leiden''' iku ka[[Pabukon|pustakaan]] kang didegaké ing 1575 ing [[Leiden]], [[Walanda]]. Perpustakaan iku dianggep minangka wujud panggonan ing pembangunan saka budaya[[ Éropah]]: bagéan saka pusat budaya sing marang arah pembangunan lan penyebaran kawruh kala mangsa pepadhang. Iki utamané kumpulan saka kolèksi unik saka sumber-sumber pilihan.<ref>Christiane Berkvens-Stevelinck. ''Magna commoditas : geschiedenis van de Leidse universiteitsbibliotheek 1575-2000'', p.240.</ref> Kalebu kira-kira 5,200,000 volume, 1,000,000 buku èlèktronik, 20,000 sèri, 40,000 jurnal èlèktronik, 60,000 manuskrip bab negara-negara Wétan lan Kulon, 500,000 aksara, 100,000 gambar kar, 100,000 cithakan, 12,000 gambar, lan 300,000 foto. Perpustakaan iki bisa nglumpukaké kolèksi paling gedhé ing donya bab [[Indonésia|Indonesia]] lan Karibia. Sabanjuré, Perpustakaan Universitas Leiden ya iku siji-sijiné warisan organisasi ing Walanda kang duwéni telung dhaptaran saka dokumen ing [[UNESCO]]'s Memory of the World Register.
 
: "''Est hic magna commoditas bibliothecae ut studiosi possint studere''"
5.602

besutan