Tipografi: Béda antara owahan

140 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Berkas:AOcirihuruf.png|jmpl|300px|Ciri huruf yang mudah dikenali: goresan (''stroke''), siripan (''serif''), dan sempitan (''stress'')]]
 
'''Tipografi''' (uga dikenal istilah '''seni cetak''' utawa '''tata huruf''') yaiku kabeh ilmu babagan huruf.<ref>Rustan, Surianto (2010) Font & Tipografi. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama.</ref> Gunane tipografi iku kangge nyiptaake susunan huruf supaya basa tulis bisa dadi jelas, kewaca, lan apik yen ditampilke. Setelan huruf iki kalebu bab milih model huruf, ukuran huruf, dawane baris, let-letane baris lan huruf, kaliyan bab let khusus antarane loro huruf khusus. Istilah tipografi uga digunaake ngerujuk bab gaya, susunan lan tampilan huruf-huruf, angka-angka, utawa simbol-simbol sing diciptaake liwat proses tartamtu. Desain huruf iku bidang sing cedhak banget karo dunya pakaryan, kadhangkala dianggep bagean saka tipografi iku dewe. Nanging, biasane tipografer ora ngelakoni desain huruf, lan sebagean desainer huruf ora ngaku dadi tipografer.<ref>Pipes, Alan (1997), Production For Graphic Designers (2nd ed.), Prentice-Hall</ref><ref>Berry, John D. "dot-font: Being a Typographer". CreativePro. Creative Publishing Network and CreativePro. Retrieved 7 April 2015.</ref>
 
227

besutan