Tipografi: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
ndandani diakritik
(ndandani diakritik)
[[Gambar:A Specimen by William Caslon.jpg|thumb|Tuladha teks kangge ndeleng hasil susunan tipografi]]
 
'''Tipografi''' (uga dikenal istilah '''seni cetakcétak''' utawa '''tata huruf''') yaiku kabehkabèh ilmu babagan huruf.<ref>Rustan, Surianto (2010) Font & Tipografi. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama.</ref> GunaneGunané tipografi iku kanggekanggo nyiptaakenyiptaaké susunan huruf supaya basa tulis bisa dadi jelas, kewaca, lan apik yenyèn ditampilkeditampilaké. SetelanSetèlan huruf iki kalebu bab milih modelmodhèl huruf, ukuran huruf, dawanedawané baris, let-letaneletané baris lan huruf, kaliyan bab let khusus antaraneantarané loro huruf khusus. Istilah tipografi uga digunaakedigunaaké ngerujuk bab gaya, susunan lan tampilan huruf-huruf, angka-angka, utawa simbol-simbol sing diciptaakediciptaaké liwat prosesprosès tartamtu. Desain huruf iku bidang sing cedhak banget karo dunya pakaryan, kadhangkala dianggep bageanbagéan saka tipografi iku dewedéwé. Nanging, biasanebiasané tipografer ora ngelakoni desain huruf, lan sebageansebagéan desainer huruf ora ngaku dadi tipografer.<ref>Pipes, Alan (1997), Production For Graphic Designers (2nd ed.), Prentice-Hall</ref><ref>Berry, John D. "dot-font: Being a Typographer". CreativePro. Creative Publishing Network and CreativePro. Retrieved 7 April 2015.</ref>
 
== Catetan Sikil ==
746

besutan