Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

ganti isi, replaced: Mahkota → Makutha (2)
(→‎Perang Salib Kapitu: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
(ganti isi, replaced: Mahkota → Makutha (2))
|successor=[[Philip III saka Prancis|Philippe III]]
|spouse=[[Margaret dari Provence]]
|issue=[[Isabella dari Prancis, Ratu Navarre|Isabelle, Ratu Navarre]]<br /> [[Philip III saka Prancis|Philippe III saka Prancis]]<br /> Jean Tristan, Count Valois<br />Pierre, Count Perche lan Alençon<br /> Blanche, Putri MahkotaMakutha Kastilia<br /> Margaret, Garwa Adipati Brabant<br /> Robert, Count Clermont<br /> Agnes, Garwa Adipati Burgundy
|house=[[Wangsa Kapetia|Wangsa Capet]]
|father=[[Louis VIII saka Prancis]]
 
== Sipat Religius ==
Anggepan biih Louis IX minangka patuladhan pangeran [[Kristen]] disengkuyung déning gumregah agamané. Louis ya iku wong Katulik kang tangat lan dhèwèké uga yasa Sainte-Chapelle ([[Kapel Kudus]]) kang dumunung ing jero komplek [[pura]] (saiki jenengé ''Paris Hall of Justice'') ing [[Île de la Cité]] ing pusat kutha Paris. Sainte-Chapelle ya iku tuladha sampurna saka gaya arsitèktur ''Gothic'', kang diyasa minangka papan suci kanggo MahkotaMakutha Duri lan sawijining ''fragmen'' saka salib. Louis nuku papan iki taun 1239-1241 saka Kaisar Baldwin II saka Kamaharajan Latin Konstatinopel. Kanggo gunggung sng akèh ya iku 135.000 livre.
 
Louis IX njupuk misi kanthi temenan minangka "letnan Allah ing Bumi", kang dinobataké nalika ing Rheims. Kanggo ngganepi ayahané, dhèwèké nglakoni rong perang salib lan sanadyan ora kasil nanging bisa mènèhi sumbangan kang gedhé. Ing taun [[1230]], Raja menging akbèh wujud riba. Ing endi bathi saka [[Yahudi]] lan [[Lombard]] wis akèh banget, lan kang asli nyilih ora bisa tinemu. Banjur Louis dituntut saka rentenirtumrap perang saling kang nalika iku [[Paus Gregorius]] nyoba miwiti supaya Louis bisa mréntah. Amarga dhesekan saka Paus Gregorius IX, pembakaran ing Paris ing taun [[1243]] kang mbakar watara 12.000 lembar naskah Talmud lan buku-buku Yahudi liyané.
352.737

besutan