Iran: Béda antara owahan

24 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sawijining → siji (4)
(→‎top: ganti isi, replaced: dipimpin → kabawah)
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (4))
Iran wewatesan karo [[Azerbaijan]] (500 km) lan [[Armenia]] (35 km) ing lor-kulon lan [[Laut Kaspia]] ing lor, [[Turkmenistan]] (1000 km) ing lor-wétan, [[Pakistan]] (909 km) lan [[Afganistan]] (936 km) ing wétan, [[Turki]] (500 km) lan [[Irak]] (1.458 km) ing kulan, lan perairan [[Lempongan Pèrsi]] lan [[Lempongan Oman]] ing kidul.
 
Ing taun [[1979]], sawijiningsiji [[Révolusi Iran]] sing kabawah [[Ayatollah Khomeini]] ngedegaké sawijiningsiji [[Républik Islam]] [[Teokrasi|teokratis]] saéngga jeneng jangkepé Iran saiki ya iku '''Républik Islam Iran''' (جمهوری اسلامی ایران).
 
Kutha krajan Iran ya iku [[Teheran]]. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 60 yuta jiwa lan jembaré ana... km².
== Pamérangan administrasi ==
[[Gambar:IranNumbered.png|ka|250px|wilyah-wewengkon Iran miturut nomer-nomer ing sisih kiri]]
Iran kapérang dadi telung puluh [[provinsi]] sing dipréntah sawijiningsiji gubernur (استاندار, ostāndār). Peta ing gambar ora nuduhaké [[provinsi Hormozgan]], (#20 ing njeron pratélan) sing arupa sawijiningsiji pulo:
{| style="background:transparent;"
|- valign="top"
348.872

besutan