Pananggalan Grégoriyus: Béda antara owahan

→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: musim → mangsa)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
'''Pananggalan Grégorius''' utawa '''Kalèndher Grégorius''' iku pananggalan wektu sing paling akèh digunakaké ing [[Donya Kulon]]. Pananggalan iki sawijiningsiji modhifikasi saka [[Pananggalan Julius]]. Sing pisan ngusulaké iku ya dhoktor [[Aloysius Lilius]], saka [[Napoli]], [[Italia]] lan dituruti déning [[Paus Gregorius XIII]] ing titimangsa [[24 Fèbruari]] [[1582]].
 
Pananggalan iki digawé amarga Pananggalan Julius digagas kurang akurat, amarga wiwitan [[mangsa semi]] ([[21 Maret]]) saya maju dadi, parayan [[Paskah]] sing wis disarujuki wiwit [[Konsili Nicea I]] ing taun [[325]] ora tepat manèh.
352.737

besutan