Allah: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎Uga delengen: ganti isi, replaced: Al Qur'an → Kuran)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
{{Basa campuran}}
[[Gambar:Dcp7323-Edirne-Eski_Camii_Allah.jpg|thumb|right|Kaligrafi '''Allah''' ing sawijiningsiji [[Masjid]] Tuwa ing [[Turki]]]]
'''Allah''' ([[basa Arab]] ''allāhu'' الله) utawi kadhang kala ditembungaken déning tiyang Jawi dados '''Gustialah''', inggih punika iku sawijiningsiji tembung kang dipundhut saking basa [[Arab]] ingkang ateges "[[Pengèran]]". Tembung punika luwih kesohor minangka asma tumrap Pengèran déning tiyang ingkang anganut agami [[Islam]]. Tembung punika wonten kalangan para panutur basa [[Arab]], minangka tembung kang umum kanggo peparing asma tumrap Pengèran, kalebet kanggé tiyang [[Yahudi]] kaliyan [[Kristen]] Arab. Mangka, tembung punika katingal dipungunakaken ugi wonten pertalan kitab suci agama Kristen kaliyan Yahudi ingkang ngagem basa Arab, ugi pertalan [[Injil]] wonten basa [[Indhonesiyah]] kaliyan [[Turki]].
 
<!--
348.872

besutan