Organisasi: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sawijining → siji (3)
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (3))
[[Gambar:Secret Lithuanian student organization.jpg|thumb|350px|Organisasi Kemahasiswaan ing Lithuania]]
 
'''Organisasi''' ([[Basa Yunani|Yunani]]: ''ὄργανον'', ''organon'' - piranti) ya iku [[golongan]] wong ing sawijiningsiji wadhah kang duwé ancas padha.<ref name="Keith Davis">Keith Davis, Human Relations at Work, (New York, San Francisco, Toronto, London: 1962).Hlm.15-19</ref>.
 
Ing [[ngèlmu sosial|ngèlmu-ngèlmu sosial]], organisasi disinau déning peneliti saka pirang-pirang babagan ngèlmu, mligi [[sosiologi]], [[ékonomi]], [[ngèlmu pulitik]], [[psikologi]], lan [[manajemen]].<ref name="Keith Davis"/> Kajian ngenani organisasi kerep diarani [[studi organisasi]] (''organizational studies''), [[prilaku organisasi]] (''organizational behaviour''), utawa analisa organisasi (''organization analysis'').<ref name="Keith Davis"/>
* Stoner kandha yèn organisasi ya iku pola gegayutan-gegayutan kanthi lumantar wong-wong kang ana ing ngisore pengarahan wong dhuwuran kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>Singarimbun, Masri lan Sofyan Efendi. 1976. Understanding Practice and Analysis. New York: Random House.Hlm. 132</ref>.
* [[James D. Mooney]] kandha yèn organisasi ya iku wujud saben perserikatan manungsa kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>D, Ratna Wilis. 1996. Teori-Teori Belajar. Jakarta: Penerbit Erlangga.Hlm. 56</ref>.
* [[Chester I. Bernard]] duwé panyaruwe yèn organisasi minangka sawijiningsiji sistem aktivitas kerja sama kang ditindakake déning wong loro utaa luwih<ref>Horton, Paul B. dan Chester L. Hunt. 1984. Sociology. Edisi keenam. International Student Edition. Tokyo: Mc.Graw-Hill Book Company Inc.Hlm. 89</ref>.
* [[Stephen P. Robbins]] kandha yèn Organisasi ya iku nyawijining (''entity'') sosial kang dikoordinasikake kanthi sadhar, kanthi sawijiningsiji watesan kang relatif bisa diidentifikasi, kang bekerja dhedhasar kang relatif terus kanggo nggayuh swijining ancas bebarengan utawa saklompok ancas.<ref>Stephen P.Robbins. Teori Organisasi Struktur, Desain, dan Aplikasi, (Jakarta: Arcan: 1994), hlm.4</ref>.
 
== Chathetan suku ==
350.349

besutan