Prusia: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
[[Gambar:Prussia (political map before 1905).jpg|thumb|350px|Prusia 1905]]
 
'''Prusia''' ([[basa Jerman]]: ''Preußen'', [[basa Latin]]: ''Borussia'', ''Prussia'' utawa ''Prutenia''; [[basa Polen]] ''Prusy''; [[basa Rusia]]: ''Пруссия'') asalé iku jeneng sawijiningsiji laladan ing [[Éropah Wétan]] ing sapinggiré [[Laut Baltik]] ing endi sawijiningsiji bangsa Baltik sing isih duwé kerabat karo wong [[Lithuania]] lan wong [[Latvia]] tau manggon. Wong-wong mau nuturaké [[basa Prusia Kuna]] minangka basa ibuné nganti basa iki cures nalika [[abad kaping-15]]. Wektu iku wong-wong mau migunakaké basa Jerman lan wis mbaur karo wong-wong Jerman.
 
Wewengkon Prusia saiki dipérang antara [[Rusia]] lan [[Polen]]. Wewengkon Rusia diarani laladan [[Kaliningrad]] (''Kaliningradskaya oblast'') éwadéné wewengkon Polen diarani [[Warmia]] lan [[Mazuria]].
352.737

besutan