Basa Itali: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
|[[SIL]]||ITA
|}
'''Basa Italia''' iku sajinis [[basa Roman]] sing dianggo déning watara 70 yuta wong, mayoritas ing [[Italia]]. Basa Italia Standar ya iku miturut dhialèk [[Toscana]] lan sawijiningsiji campuran basa-basa ing Italia Kidul lan basa Gallo-Roman ing Lor. Basa Italia standar (tanpa kena pangaribawa dhialèk) akèh dianggo ing [[Siena|kutha Siena]], provinsi Toscana, Italia.
 
Standar Toscana sing wis suwé dipigunakaké wis kakikis wiwit sawetara dekade déning basa Italia sing dianggo ing [[Milan]], pusat ékonomi Italia. Basa Italia duwé konsonan gandha, kaya [[Latin]] (nanging béda karo basa Gallo-Roman liyané, kaya [[basa Prancis]] lan [[basa Spanyol]]). Déné basa Roman liyané (kajaba basa Prancis), tekanan ing pangucapan minangka ciri-ciri sing wigati
352.737

besutan