Maastricht: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎top: éjaan, replaced: negeri → nagari, padunungé → sing ndunungi)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
 
|}
 
'''Maastricht''' iku sawijiningsiji ''[[gemeente]]'' lan uga kutha krajan [[provinsi]] [[Limburg, Walanda|Limburg]] ing [[Walanda]]. Kutha iki sing ndunungi ana 121.050 jiwa (1 Janurai 2012) lan ambané ana 60,06 km².
 
Sajarah kutha Maastricht iki wis lawas banget. Kutha iki diadegaké déning bangsa Romawi ing pinggir [[Kali Maas]] in sakiwa-tengené taun 1 lan diwèhi jeneng ''Mosa Traiectum''. Jeneng ing [[basa Latin]] iki tegesé: "papan panyabrangan kali Maas". Jeneng iki pungkasané dicekak ing [[basa Walanda]] dadi ''Maastricht'' lan dienggo nganti sepréné. Maastricht uga nduwé sawijiningsiji univèrsitas nagari sing diarani ''[[Univèrsitas Maastricht|Universiteit Maastricht]]''.
 
{{GemeentenNL-Limburg}}
352.737

besutan