Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
c (Bot: Merapikan pranala interwiki lama)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
|}
 
'''Kamaharajan Rum''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijiningsiji èntitas pulitik ing Meditèrani kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah èntitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia|Itali]] ing taun [[753 SM]]. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kamaharajan iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Prabawa kamaharajan iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena prabawa Kemaharajan Rum nganti ngetokaké mata dhuwit standhar.
 
=== Pratélan Provinsi ===
352.737

besutan