Shanghai: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
'''Shanghai''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 上海 | [[Pinyin]]: Shànghǎi; [[Basa Wu]] (Basa Shanghai) IPA: /zɑ̃ hɛ/) iku [[kutha]] gedhé dhéwé ing [[Républik Rakyat Cina]] lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawetara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi kang wigati dhéwé ing Tiongkok.
 
Shanghai uga salah sawijiningsiji palabuhan kang sibuk dhéwé sadonya, karo [[Singapura]] lan [[Rotterdam]].
 
Sacara administratif, Shanghai iku saka patang kutha Tiongkok, kang duwé status provinsi. Kutha iki kang ndunungi 16 yuta jiwa.
352.737

besutan