Gaman nuklir: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎top: éjaan, replaced: dhaptar → pratélan, Korea → Koréa, luwih saka → punjul, senajan → sanajan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
[[Gambar:Nagasakibomb.jpg|thumb|[[Awan cendawan]] [[Bom atom Hiroshima lan Nagasaki|pangeboman Nagasaki, Jepang]], [[1945]], munggah dhuwur tekan 18 km sandhuwuré [[hiposentrum]].]]
'''Gegaman nuklir''' iku [[gegaman]] sing éntuk tenaga saka [[reaksi nuklir]] lan duwé daya pamusnah sing ngédab-édabi - sawijiningsiji bom nuklir bisa musnahaké sawijiningsiji [[kutha]]. Gegaman nuklir wis digunakaké mung kaping pindho sajeroning peperangan - samangsa [[Perang Donya II]] déning [[Amérika Sarékat]] marang kutha-kutha [[Jepang]], [[Hiroshima]] lan [[Nagasaki]]. Ing wektu iku daya jeblugan [[bom nuklir]] sing ditibakké ing [[Hiroshima]] lan [[Nagasaki]] gedhéné 20 kilo(ewon) ton TNT. Kamangka bom nuklir saiki duwé daya jeblug punjul 70 [[mega]](yutan) ton [[TNT]]
 
Nagara pamilik gegaman nuklir sing dikonfirmasi ya iku [[Amérika Sarékat]], [[Rusia]], [[Britania Raya]] (Inggris), [[Prancis]], [[Républik Rakyat Cina]], [[India]], [[Koréa Lor]] lan [[Pakistan]]. Saliyané iku, nagara [[Israèl]] dipercaya duwé gegaman nuklir, sanajan ora diuji lan [[Israèl]] ora gelem ngonfirmasi yèn duwé gegaman nuklir utawa ora. Delengen [[pratélan nagara mawa gegaman nuklir]] luwih lanjut.
348.872

besutan