Kedharuratan mèdhis: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
c (kosmetik)
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
 
[[Gambar:Ouchthathurt.jpg|ka|jmpl|Cidra minangka salah siji babagan sing ditangani ing kedharuratan mèdhis]]
 
'''Kedharuratan mèdhis''' iku cawang èlmu [[kadhokteran]] sing dipraktèkaké ing sawijiningsiji [[unit gawat dharurat]] [[rumah sakit]], lan ing papan liyané ing ngendi ana pitulung pisanan marang sawijiningsiji lelara diperlokaké.
 
Kedharuratan mèdhis fokus marang [[diagnosis]] lan pangobatan lelara akut lan [[cidra]] sing merlokaké tindakan rikat. Sanadyan babagan iki ora mènèhi perawatan ''jangka panjang'', dhokter-dhokter ahli bisa mi pelayanan sabanjuré marang [[pasien]] kanthi kasus-kasus tinamtu.
 
{{Kedhokteran}}
{{medhis-stub}}
 
[[Kategori:Spesialisasi medhis]]
 
 
{{medhis-stub}}
352.737

besutan