Maria: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: malaikat → malaékat (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
'''Maria''' ([[basa Aram|Aram-Yahudi]] מרים ''Maryām'' "pait"; [[Basa Yunani]] [[Septuaginta]] Μαριαμ, ''Mariam'', Μαρια, ''Maria''; [[Basa Arab]]: ''Maryam'', مريم) iku ibuné [[Yesus]] lan [[tunangan]] [[Santo Yusuf|Yusuf]]<ref>{{Ayat|Matius|1|18|20}}, {{Ayat|Lukas|1|35}}</ref> sajeroning [[Kekristenan]] lan [[Islam]].
 
Miturut sumber-sumber non-kanonik, wongtuwané asma [[Yoakim]] lan [[Hana]]. Sawijining téyori ngandhakaké yèn asma bapaké ya iku Heli, kang disebutaké sajeroning [[silsilah Yesus|silsilah miturut Lukas]]. Maria, kang wektu iku sawijiningsiji [[keperawanana|perawan]], weruh saka malaékat [[Gabriel (malaékat)|Gabriel]], utusan Allah, yèn bakal ngandhut Yesus, anak saka [[Allah]] kang urip, liwat [[mukjizat]] saka [[Roh Suci]].
 
Amarga {{Ayat|Lukas|1|48}} ("wiwit saiki kabèh katurunan bakal nyebut aku bahagia"), Maria akèh diagungaké ing kalangan wong Kristen, mligi ing lingkungan [[Gréja Katulik Roma]] lan [[Gréja Ortodoks]]. Umat Muslim uga ngurmati Maria. Babagan [[téyologi]] [[Kristen]] kang magepokan karan [[Mariologi]]. Pista kelairan Maria dipèngeti ing kalangan Gréja Ortodoks, Katulik Roma, lan Anglikan tanggal [[8 September]]. Gréja Ortodoks lan Katulik Roma uga duwé akèh dina karaméan liyané kanggo ngurmati Maria.
352.737

besutan