Pananggalan: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sawijining → siji (2)
(→‎Rupa pananggalan liya: ganti isi, replaced: Ragam → Rupa)
(ganti isi, replaced: sawijining → siji (2))
[[Image:Hindu calendar 1871-72.jpg|right|250px|thumb|Bagean Pananggalan [[Hindhu]] ing [[taun]] 1871–1872.]]
'''Pananggalan''' utawa '''kalèndher''' iku sistem pètungan [[wektu]] kanggo mènèhi jeneng sawijiningsiji jangka wektu (kaya ta [[dina]]). Araning sistem pètungan iki sok diarani [[tanggal pananggalan]]. Pananggalan iku lumrahé adhedasar lakuning [[srengéngé]] lan [[rembulan]]. Panangggalan uga bisa ngrujuk marang piranti kanggo nuduhaké sistem mau (upamané jam témbok).
 
== Sistem pananggalan ==
==== Dina-dina sing digunakaké ====
 
Sedina pananggalan solar iku kapétung saka plethèking srengéngé nganti angslup, kanthi wektu wengi kang lumaku, utawa bisa uga sawijiningsiji jangka wektu kedadèn sing ginanti kaya ta antarané plethèking srengéngé. Dawané jangka antarané wektu kedadèn bisa manèka warna ing antarané taun lumaku, utawa bisa uga rata-rata dina solar sing lagi lumaku.
 
==== Pananggalan Julius lan Grégorius ====
352.737

besutan