Rosaceae: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan, tetanduran → tetuwuhan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
| range_map_caption = Persebaran Rosaceae di donya
}}
'''Suku mawar-mawaran''' utawa '''Rosaceae''' iku sawijiningsiji kulawarga tetuwuhan kang gedhé, dumadi saka 3.000—4.000 spésies sajeroning 100—120 [[génus|marga]]. Mawar kalebu sajeroning suku iki, semono uga [[apel]], [[pir]], [[arbei]], [[prem]], [[persik]], [[cèri]], [[lokat]], lan sapanunggalané. Godhong ing suku iki tansah kasusun sesilangan lan racaké nganggo ''godhong penumpu'', kaya déné kuncup ing pangkal godhong. Kembangé tansah duwé kelamin gandha, lan risi akèh benang sari sarta putik. Sethithk banget anggota suku iki kang mawa racun. Nanging grumbul mawar kang ngembang bisa mbebayani, amarga ing wit-é ana eri-eri landhep kang dadi pelindhungé.
 
== Marga/genera ==
350.349

besutan