Basa Armèni: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
c (Wirjadisastra ngalih kaca Basa Arménia menyang Basa Armèni)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
'''Basa Armèni''' (հայերեն լեզու, IPA: [hajɛɹɛn lɛzu] — ''hayeren lezow'', utawa dicekak dadi ''hayeren'') iku basa Indo-Éropah sing dipituturaké déning wong Armèni. Basa iki basa resmi ing [[Armenia|Armèni]] lan uga [[Nagorno-Karabakh]] (sawijiningsiji republik sing umadeg kanthi ''de facto'' nanging kanthi ''de-jure'' péranganing [[Azerbaijan]]). Basa iki nduwé aksara dhéwé sing diarani [[Aksara Armenia|Aksara Armèni]].
 
Para ahli basa racaké ngeklasifikasi basa Armèni minangka cabang dhéwé saka basa Indo-Éropah.<ref>[http://www.britannica.com/eb/article-9109780/Armenian-language Armenian language - Britannica Online Encyclopedia<!-- Bot generated title -->]</ref> Nanging sawetara ahli basa Indo-Éropah kaya ta Clackson (1994), nduwé gagasan yèn basa Armèni bisa diklompokaké karo cabang [[basa Yunani]]. Gagasan iki diarani hipotésis [[basa Yunani-Arménia|Yunani-Armèni]] (basa Inggris: ''Graeco-Armènin Hypothesis''), sing dikombinasi mawa hipotésis [[basa Yunani-Arya]] [[Colin Renfrew|Renfrew]], [[James Clackson|Clackson]] lan Fortson 1994).
348.872

besutan