Kali Oder: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
c (Bot: Nyingkiraké saka Geografi)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
 
[[Gambar:Oder_bei_Kienitz.JPG|thumb|Oder antara [[Kienitz]] lan Zollbrücke]]
[[Gambar:River_oder.jpg|thumb|Pamandhangan saka pulo Ziegenwerder ing [[Frankfurt an der Oder)]] menyang [[Słubice]] ing Polen]]
'''Kali Oder''' ([[basa Polen|Polen]] lan [[basa Ceko|Ceko]] ''Odra'') iku sawijiningsiji [[kali]] sing dawané 866 [[Kilometer|km]], lan mili ngliwati [[Ceko]], [[Polen]] lan [[Jerman]] nuju [[Segara Baltik]].
 
Awujud dadi salah satunggaling kasil [[Perang Donya II]], kali iki dadi wates antara Jerman lan Polen, wiwit sungapan [[kali Neisse|Neisse]] nganti kutha [[Mescherin]] / [[Gryfino]] dadi watesan kulon Polen ("[[Pawatesan Oder-Neisse]]"). Dhébit kali iki 574 m³/s, lan amarga iki kali Oder sawisé [[kali Rhein]], [[kali Donau]], [[kali Inn]] lan [[kali Elbe]] dadi kali kaping lima gedhéné ing [[Jerman]].
348.872

besutan